Nadziewane rożki z piwnego ciasta naleśnikowego

Połączyć składniki na ciasto. Na małej patelni usmażyć dość grube naleśniki. Sparzyć pomidora i obrać go ze skórki.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
2 szklanki jasnego dobrego piwa
1 łyżka oleju
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
Nadzienie:
200 g mielonego mięsa drobiowego
3 papryki
pomidor
cebula
kromka bułki paryskiej
50 g żółtego sera
łyżka siekanej natki
jajko
sól
pieprz
2 łyżki margaryny

Przygotowanie:

Połączyć składniki na ciasto. Na małej patelni usmażyć dość grube naleśniki. Sparzyć pomidora i obrać go ze skórki. Drobno pokrojoną cebulę, 2 papryki i pomidora przesmażyć na margarynie. Do podsmażonych warzyw dodać mięso, przyprawić. Dusić 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodać jajko, pokrojone w kostkę: bułkę i ser. Dusić jeszcze 2 minuty. Połączyć z natką. Naleśniki piwne zwinąć w rożki, napełnić nadzieniem, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na tłuszczu. Przyrumienione przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pozostałą paprykę pokrojoną w paski poddusić na tłuszczu, dodać do rożków i zapiekać razem 10 minut w temp. 180 stopni. Jeść, nie zważając na kalorie 🙂

Czas przygotowania: 2 h